torsdag 28 maj 2009

BETÄCKNINGSDAGS!

Det blev ZIEZO!


Askö Stuteri
You are here: Askös framsida... Ziezo 1168

Hingstar- Ridsport
Home
Ziezo 1168
Ägare: Nils-Gunnar Hansson och R. Zwartjens

Uppfödare: E. J. Grootenhuis, Holland
Godk. med ett AB tom. 2013
Mankhöjd 168 cm.
Guidam
Quidam de Revel
Jalisco B
Dirka
Fougere
Venutard
Bagatelle
Karina
Wellington
Nimmerdor
Patty
Hertogin
Jasper
Daisy e. Voltaire

Ziezo är en hingst vars gener visar på prestation i dem allra högsta klasserna Vid OS 2008 var både silver och bronsmedaljören Ninja La Silla och Authentic, efter Guidam precis som Zieso! Inte nog med det!
Ziezo är dessutom via sin mormor Hertogin som själv gått svår hoppning, besläktad med Melissimo (u. Hertogin) och dennes son Robin Hood som hoppade världscupsfinalen i Las Vegas i april 2009!
Ur AVN:s användningsråd för hingstar godkända 2008:
"Ziezo 1168:
En holländsk hingst med välmeriterad hopphärstamning, som med sin goda galopp och sin goda hoppförmåga, där han är mycket ”rädd om sig”, bör kunna rekommenderas till de flesta ston av god storlek och modell för en målinriktad hopphästavel."

Om stamtavlan:
Guidam är e. Quidam de Revel - Venutard e. Kalabaka xx. Guidam gjorde sitt bruksprov i Ermelo, Holland med totalpoängen 77,5. Han placerades som 4:a av 24 hingstar. Han har därefter placerat sig i svår hoppning. Han har två godkända söner i Holland. Hans hoppindex i Holland är 155.
Ziezos mormor Hertogin e. Jasper är ett Keur och prestatiesto som tillsammans med Libero H givit de internationella hopphästarna Melisimo som rids av amerikanskan, Diane Balderson och Olibero-D som går 1,50 hoppning med Richard Davenport.
Hertogin är även mor till Nikita även hon e. Libero H som i sin tur är mor till den i Westfalen godkände hingsten Volumia ( fd. Cancun VDL) e. Corland.



Bruksprovsresultat:
Omdöme exteriör: Välproportionerlig, men något svag könskaraktär, korta framben, även något överbyggd. Något brett ansatt rak hals, lång manke, brant bog, välformat, stupande kors. Lindrigt tåvid vänster fram, i övrigt korrekt. Taktmässig, avspändskritt, något i framvikt. Lätt, energis, men kort trav.
Omdöme gångarter: Skritten är taktmässig och avspänd. Traven är avspänd, lätt, men oengagerad. Galoppen är taktmässig, avspänd, spänstig och välbalanserad. Avspänd hingst med mycket bra galoppkvalitet.
Omdöme hoppning: Samarbetsvillig, försiktig på hinder, god spänst. Varierande språngkvalité.
Omdöme ridbarhet hoppning:
A.H.: (8/8) Mycket lätt att rida, kräver mjuk ridning. Ger en bra känsla.
J.W.: (9/8) En mycket positiv häst. Harmonisk,välbalanserad, reglerbar. För dagen matt i avstampet.
Omdöme uppsutten hoppning: Samarbetsvillig, försiktig på hinder, god spänst. Varierande språngkvalité.

Film från finalen i 4 årschampionatet 2008 där Zizo placerade sig som 2:a tillsammans med Arnold Assarsson...

Inga kommentarer: